EIS: .ee domeenitasu märtsis langetamine kahjustab võimalikult väheste tarbijate huve

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Eesti Interneti Sihtasutus langetab .ee domeenitasu registripidajatele märtsis, kuna hinnamuudatuse eelarveaasta alguses läbi viimine kahjustaks sihtasutuse hinnangul rohkemate tarbijate huve.

E24 poole pöördus murelik tarbija, kes soovis teada, miks langetab Eesti Interneti Sihtasutus .ee domeenitasu registripidajatele just märtsikuus, leides, et see paneb aasta kahe esimese kuu jooksul teenust pikendama sunnitud domeeniteenuse kasutajad teistega ebavõrdsesse seisu.

Sihtasutuse avalike suhete juhi Maarja Kirtsi sõnul on antud tähtaeg seotud juba varasemate muudatuste tähtaegadega ning teenib võimalikult paljude tarbijate huve.

«Domeenireeglite muudatuste jõustumine 1. märtsil on seotud kohustusega avalikustada muudatused 2 kuud enne tähtaega. Lisaks, .ee domeenide ümberregistreerimise periood kestis 2010. aasta juulist kuni 2011. aasta aprillini, eelarveaasta algusega jõustuvad muudatused seaksid eelnevad registreerijad ebavõrdsesse seisu. Võimalikult väheste isikute huvide kahjustamiseks jõustus näiteks 2012. aastal uus hind 1. maist,» selgitas Eesti Interneti Sihtasutuse avalike suhete juht.

Kirtsi selgitas, et 1.märtsist muutuv .ee domeenitasu suurus registripidajatele ehk 15 eurot kujunes 2013. majandusaasta tulude, kulude ning investeeringute mahu arvestamisel.Võrreldes 2012. aasta eelarvega on EISi tulude kavandatud summa 15 protsenti väiksem ja kulude summa 24 protsenti väiksem.

Kirtsi sõnul on .ee domeeni alates järgmise aasta 1. märtsist võimalik registreerida nii üheks, kaheks kui ka kolmeks aastaks, tasuga vastavalt 15, 29 ning 42 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles