Vallad, kus pole ainsatki ettevõtjat

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi ainsa ettevõtte Tootsi Turba briketivabrik, millest sõltus enamiku vallaelanike eluolu, suleti eelmise aasta alguses.
Tootsi ainsa ettevõtte Tootsi Turba briketivabrik, millest sõltus enamiku vallaelanike eluolu, suleti eelmise aasta alguses. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahva ja eluruumide loenduse andmeil on Eestis kolm omavalitsust, kus pole ainsatki ettevõtjat.

Need on Tootsi vald ja alev, Ruhnu saar ja Piirissaar. Meeksi, Kõpu ja Lavassaare vallas pole samuti ainsatki ettevõtet, kes kasutaks palgalisi töötajaid, kuid seal on mõned tegusevad FIEd. Tõsi, Lavassaare vallas on neid vaid kolm.

Keskmiselt tegutsevad Eestis ettevõtjatena 3,8 protsenti aktiivsetest inimestest. Samas madalam on ettevõtlusaktiivsus Ida-Viru, Jõgeva, Valga, Põlva ja Võrumaal. Linnadest on kõige passiivsemad ettevõtluses Mõisaküla, Kiviõli ja Paldiski linna elanikud. Seal jääb ettevõtjatena tegutsevate inimeste arv ühe protsendi piirimaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles