Kõige ettevõtlikumad inimesed elavad Vormsi ja Kihnu saarel

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu naised Mardilaadal.
Kihnu naised Mardilaadal. Foto: Liis Treimann

Enamik Eesti elanikest on palgatöötajad ja ettevõtlusega tegeleb 3,8 protsenti vähemalt 15-aastastest elanikest ja kõige ettevõtlikumad inimesed elavad Vormsi ning Kihnu saarel.

Selgub, et linnas on enam palgatööga hõivatuid, samas maal on ettevõtjate osakaal aktiivsetest inimestest suurem. Majanduslikult aktiivseid elanikke oli 630 101 ehk 57 protsenti ja palgatöötajaid oli neist 46,7 protsenti. Majanduslikult mitteaktiivseid elanikke oli 447 774 ehk 40,9 protsenti elanikkonnast. Kõige enam oli nende hulgas pensionäre ja üliõpilasi. Alla 15-aastaseid lapsi oli rahvaloenduse andmeil 199 891.

Selgub, et kõige suurem ettevõtjate osakaal majanduslikult aktiivsetest inimestest oli Vormsi ja Kihnu saarel ning Viimsi vallas, kus ettevõtjad moodustasid ligi 9 protsenti aktiivsetest inimestest. Seevastu kõige vähem oli ettevõtjaid Lavassaare vallas ja Mõiskülas, kus ettevõtlusega tegeles alla 1 protsendi aktiivsetest elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles