Välismaal käib tööl 10 korda rohkem inimesi kui kümnend tagasi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25 000 inimest pendeldavad töö pärast pidevalt Eesti ja välismaa vahet.
25 000 inimest pendeldavad töö pärast pidevalt Eesti ja välismaa vahet. Foto: Mati Hiis /Õhtuleht.

Rahva ja eluruumide loenduse andmeil käib välismaal tööl Läänemaa jagu inimesi ehk 24 907 inimest. See on kümme korda rohkem kui eelmise, 10 aastat tagasi toimunud rahvaloenduse andmeil.

Nende ligi 25 000 inimese näol on tegemist inimestega, kes käivad välismaal ainult tööl, kuid oma puhkeaja veedavad Eestis ja oma elukohaks nimetavad Eestit. «Välismaal tööl käivate elanike arv on üks suuremaid muutusi võrreldes eelmise rahvaloendusega,» ütles loenduse projektijuht Diana Beltadze.

Kõige enam ehk 7,7 protsenti tööga hõivatud inimestest käib tööl Pärnumaalt, ka Viljandi- ja Võrumaalt käib välismaale märkimisväärne osakaal hõivatutest ehk vastavalt 7,2 ja 6,6 protsenti. Kõige vähem käib välismaale tööle inimesi Ida-Virumaalt (3,1%), Harjumaalt (3,5%) ja Tartumaalt (3,8%).

Ootuspäraselt käiakse kõige enam tööle Soome (15 140 inimest), järgnevad Norra (1872), Rootsi (1532) ja Venemaa (1357). Rootsi armastatakse käia tööle Hiiumaalt ning Venemaale käivad tööle Ida-Virumaa elanikud. «Soome käiakse enam tööle Jõgeva-, Viljandi- ja Pärnumaalt,» ütles Beltadze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles