Haiglad soovitavad uue hinnakirja kinnitamata jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.
Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Raviteenuste hinna vähendamine on liiga rutakas, kinnitas haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule, kelle juhitav liit tegi haigekassa nõukogule ettepaneku hinnakiri kinnitamata jätta.


«Kuna selline hinnakirja muutus ei ole mitte väike, siis on ettepanek seda mitte kinnitada,» ütles Sule.

Teise ettepanekuna soovis liit, et haigekassa nõukogu esimees sotsiaalminister Hanno Pevkur kutsuks kokku kõik osapooled ja arutaks ning analüüsiks rohkem, mida ja kuidas teha. «Alati on hinnakirja muudatusi arutatud väga pikalt ja on olemas olnud lausa ka ekspertkomisjonid,» tõi Sule näite. Mehe sõnul on mõjud, mis võivad tekkida suuremad, kui otsustajad ise praegu aru saavad.

«Tervishoiu eelarvega on see õnnetus, et need inimesed, kes on kõige haigemad, ei ole avalikkuse ees kõige aktiivsemad,» rääkis Sule. «Arst peab ravima ikkagi seda inimest esimesena, kes on šokis, mitte seda inimest, kes karjub,» selgitas ta juurde.

Praegu kehtib osale tervishoiutöötajaile, nagu näiteks radioloogid, anestesiolooogid ja operatsiooniõed, lühendatud tööpäev. Uus töölepinguseadus, mis hakkab kehtima 1. juulist, enam tööaja pikkuses mingeid erisusi ette ei näe. See viib haigekassa arvutuste põhjal haiglate eelarvest 50 miljonit krooni.

Lähemalt loe homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles