Vaata, millised on Ajujaht 2013 parimad äriideed!

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht 2012 võitja Märt Pikkani tutvustab oma Raybike tõukeratast.
Ajujaht 2012 võitja Märt Pikkani tutvustab oma Raybike tõukeratast. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti suurima ettevõtluskonkursi Ajujaht žürii valis esmaspäeval välja 25 äriideed, mis pääsevad uuel aastal algavasse arenguprogrammi ning asuvad võistlema konkursi võidu nimel.

Ajujahi žürii esimees, EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet kinnitas, et tänavused ideed on varasemast küpsemad. «Kuna Ajujahi uus formaat lubab igal inimesel esitada nüüdsest vaid ühe idee, oli näha, et meeskonnad olid välja valinud oma kõige tugevamad ideed ning nende arendamiseks ka kõvasti vaeva näinud.»

«Silma torkas, et tänapäevane ettevõtlus, olgu see siis seotud loome- või teenusmajandusega, IT või biotehnoloogiaga, on tihedalt seotud erinevate tehniliste ja tehnoloogiliste lahendustega, seega olid edukad need, kel vastavad spetsialistid algusest peale kaasatud olid,» lisas Kilvet.

Skype Eesti tegevjuhi Tiit Paananeni sõnul on Ajujaht igal aastal midagi, mida oodata suure põnevusega. «Ajujahil on põnevad ideed, head tiimid ja suur ambitsioon parajas vahekorras. Hindamisel tõuseb tavaliselt üks meeskond rohkem esile, aga tõeliselt raske on määrata 2. ja 3. koha väärilist ideed,» ütles Paananen ja lisas, et õnneks pakub Ajujaht korraliku arenguprogrammi, kus mõni toorelt alustanud idee võib konkursi käigus edasi küpseda.

«Sellel aastal pakub põnevust see, et tiimidega võivad programmi käigus liituda vabatahtlikud, kes ise oma ideega konkursil ei osalenud, kuid on ennast üles andnud kui oskustega tegijad,» ütles Tiit Paananen.

Eile õhtul välja valitud 25 ideed osalevad nüüd jaanuarist märtsini vältavas Ajujahi arenguprogrammis, kus lisaks ärimudeli, tootearenduse ja turunduse ning müügi alastele koolitustele on igale tiimile toeks suurte kogemustega mentor, kellelt nõu küsida.

Ajujaht 2013 paremad 25 äriideed

E-garantii

E-garantii võimaldab tõendada garantii kehtivust pabertšekke säilitamata, sest kõik tšekid hoitakse alles elektrooniliselt veebilehel www.egarantii.eu.

Shoppa.me

Shoppa.me koondab rõiva- ja jalatsipoodide tootevaliku, et tarbija saaks enne poodiminekut näha, millises poes milliseid riideid ja mis hinnaga müüakse.

Kids OS

Kids OS on Androidil põhinev mobiilne operatsioonisüsteem, mis annab rahutunde lapsevanematele, kui nende laps on kodust eemal ja mobiiltelefon on temaga kaasas.

Food Express

Food Express on mobiilirakendus, millega saab tellida oma lemmiktoitu erinevatest söögikohtadest nii kaasaviimiseks kui ka kulleriga koju.

ITS Estonia

ITS Estonia tegeleb kemikaalide ja ravimite ohutuse testimisega.

Jomi Interactive OÜ

Jomi jälgib joodud vee hulka ning teavitab hiilivast janutundest juba enne kurgu kuivama hakkamist, aidates säilitada kirgast meelt ja reibast olemist.

Videovõimlemine

Taastusravi patsiendi abimees kodusel ravivõimlemisel.

TekiMäng

Kvaliteetsed, usaldusväärsed, keskkonnasõbralikud ja personaalsed lapsi lõbusalt arendavad tegevustekid, mis pakuvad rõõmu tervele perele.

Rannaküünal

Rannaküünal on puidust põletuspaku sarnane toode õues kasutamiseks, mis toimib korstna põhimõttel ning tuule olemasolul.

YouDo.ee

YouDo aitab kiiresti leida kunstniku, parandada kraani, riputada lühtrit. Kui sul endal pole aega, et midagi teha, siis saad leida kellegi, kes teeb seda sinu eest.

Korda6

Korda6 on veebiteenus, mille abil on lihtne õpitut üle korrata. Eelkõige on see sõnavara kordamiseks ning definitsioonide, aastaarvude jms meelde jätmiseks.

NordicFires Adventures

Loodusharidus- ja elustiiliturismi programmid välisturistidele Eestis kohaliku oskusteabe, ajaloo ning geograafilise asukoha baasil.

mängutoad.ee

Mängutoad on teenus, mille kaudu on lapsevanemal võimalik kodulehelt kiirelt ja mugavalt leida sobiv vaba mängutoa aeg, see broneerida ja ettemaks tasuda.

Ürituse logoga joogitopsid

Logoga plastiktopsid, mida saab meelelahutusüritustel soetada nii karastusjookide tarbimiseks kui ka meeneteks.

Ökobörs

Ökobörs viib internetis kokku väiketootja ja tarbija.

Ajapaik

Ajapaik on veebi- ja mobiiliplatvorm, mille abil saavad huvilised kaardile panna ajalooliste fotode võttekohad ning laadida vanade jäädvustuste kõrvale samade kohtade ülepildistused tänasest päevast.

Bikeep OÜ

Bikeep on jalgrattaparkla, kus lukustamine toimub mobiiliga, ilma et oleks vaja omada enda jalgrattalukku.

HoseWear

HoseWear annab tuletõrjevoolikutele uue elu, vormides need karmi ajalooga kottideks.

Lu Lu-No Mess Cat Litter

Lu Lu idee on toota puidust kassiliiva ühekordses kassiliiva kastis.

PESA

PESA on mitmefunktsionaalne laste dušiiste imikute pesemiseks avalikes pesemisasutustes.         

SNOLLER

Snoller on innovaatiline kelk, mis on ideaalne vahend väikelaste transportimiseks talvistel teedel, aidates ületada nii lumehangesid kui ka asfaltteed ning liikuda muretult kaubanduskeskuses.

RainCapsule

RainCapsule on jalgratta külge paigaldatava lastetooli vihmakate, mis aitab säilitada oma valitud elustiili ka vihmase ja tuulise ilma korral.

Taaskasutusdisain

Taaskasutusdisain annab kuni 150 aastat vanale, prügimäele või ahju suunatud ehitusmaterjalile uue elu mööbli ja muude toodetena.

DIYproject

DIYproject on Edicy analoog arhitektuurimaailmas – internetiplatvorm, mis juhendab sind igal sammul ja aitab visandada oma kodu.

GreenBead

GreenBead on taaskasutatav bioaktiivne pesuaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles