Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Danske Bank ennustab Soome majandusele karmi aastat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Soome lipp, millest kumavad läbi 20- ja 50-eurosed rahatähed.
Soome lipp, millest kumavad läbi 20- ja 50-eurosed rahatähed. Foto: SCANPIX

Danske Bank ennustab Soome järgmiseks aastaks karmi aastat koos kasvava tööpuuduse ja kallinevate eluasemetega, avaliku võla suurenemise ja jooksevkonto defitsiidiga.

Aastal 2013 on oodata majanduse edasist langust, ka intressimäärad püsivad madalal, vahendas yle.fi. Majanduse kosumist võiks aga oodata 2014. aastal.

Panga eksperdid ei usu, et Euribor-intressid järgmisel aastal praeguselt tasemelt tõuseksid. Euroopa Keskpank hoiab kõnealuseid intressimäärasid madalatena.

Panga peaökonomist Pasi Kuoppamäki ütles, et Ameerika Ühendriikide ja Hiina ning mitmete arenevate riikide kosumine toetab maailmamajandust järgmisel aastal.

Nordea pank ennustas detsembri alguses, et Soome majandus hakkab ülespoole liikuma juba järgmisel aastal. Ökonomistide prognoosi järgi näitab majandus kosumise märke enne suve ja seda rahvusvahelise nõudluse elavnemise toel.

Tagasi üles