Haigekassa: haiglate kaotus on 50 miljonit krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate eelarvest lõigatakse taas tükk ära.
Haiglate eelarvest lõigatakse taas tükk ära. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haigekassa arvutuste kohaselt on töölepinguseaduse kehtima hakkamise tõttu haiglate rahaline kaotus 50 miljonit krooni.


Praegu kehtib osale tervishoiutöötajaile, nagu näiteks radioloogid, anestesiolooogid ja operatsiooniõed, lühendatud tööpäev. Uus töölepinguseadus, mis hakkab kehtima 1. juulist, enam tööaja pikkuses mingeid erisusi ette ei näe.

Selle tõttu peab haigekassa osa teenuste hinnad ümber arvutama. Tegelikkuses tähendab see seda, et nüüd peavad seni lühendatud ajaga töötanud spetsialistid sama tasu eest 1-2 tundi päevas rohkem töötama ja nende tööminuti hind sellega väheneb.

Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli sõnul viib see haiglate eelarvest 50 miljonit krooni, mitte aga 100 miljonit, nagu varem ajakirjanduses väidetud.

Küsimusele, kas inimesed ikkka jaksavad väga vastutusrikastel ja pingelistel ametikohtadel senisest kauem töötada, jäi Koppel vastuse võlgu. Ta soovitas pöörduda sotsiaalministeeriumi poole, kus uus töölepinguseadus valmis.

Täna arutab haigekassa esitatud eelarvekärbet Haiglate Liidu juhatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles