Tööandjate palgauuring: lähima kuue kuu palgatõus võib ulatuda 7 protsendini

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tööandjate keskliit esitleb täna palgauuringut, kust selgub, et lähema kuu palgatõus võib ulatuda kuni seitsme protsendini, samas ei pruugi see puudutada kõiki töötajaid.

Seekord küsitles keskliit koostöös CV-Online’iga esmakordselt ka töötajaid ja tööotsijaid, et võrrelda tööandjate poolt pakutavaid palkasid tööotsijate ootustega. Kokku osales tööandjate palgauuringus üle 500 organisatsiooni, töötajate ja tööotsijate küsitluses üle 3600 inimese.

«Tööotsijate küsitlus näitas, et nende palgaootused on üsna realistlikud. Tallinlased eeldavad kõrgemaid palku kui mujal Eestis. Samal ajal on naiste palgaootused pea kõikidel ametialadel meeste omast madalamad,» märkis tööandjate palgauuringu juht Kadri Seeder. «Olulisimaks tööga seotud soodustuseks hindavad tööotsijad erialase täiendkoolituse võimalusi, mis näitab nende edasipüüdlikkust.»

«Kui varasematel perioodidel sõltusid palgad töömahtude muutumisest ja hindade tõusust, siis praegu survestavad palku tööjõuturul toimuvad muutused, eriti tööjõupuudus,» kommenteeris Seeder palgaturu trende. «Uuringu kohaselt võib lähima kuue kuu palgatõus ulatuda 7 protsendini, samal ajal ei pruugi see puudutada kõiki töötajaid. Kui ettevõtetel hästi läheb, siis võib oodata tasu suurenemist tulemuspalga arvel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles