Tallink sai kätte uue kruiisilaeva

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantika
Romantika Foto: Scanpix/ Õhtuleht

Tallinki tütarfirma Tallink High Speed Line võttis täna STX Europe laevatehases Raumas vastu uue kruiisilaeva Baltic Queen.

Baltic Queen on 212 meetrit pikk, 29 meetrit lai ning 2800 reisijat ja 1130 liinimeetrit sõidukeid mahutav kruiisilaev, teatas ettevõte börsile. Laeval on 927 kajutit, kokku 12 erinevat restorani ja baari, kolm kauplust ja üle 450-kohaline konverentsikeskus. Lastele on mõeldud mängude tuba ja spetsiaalne lasteala. Laev suudab arendada kiirust kuni 24 sõlme.

Ligi 180 miljoni euro (2,8 miljardit krooni) suurust projekti finantseeris 144 miljoni euro (2,25 miljardi krooni) suuruse laenuga Danske Bank.

Baltic Queen alustab plaanide kohaselt Tallinna-Mariehamn-Stockholm liinil 24. aprillil, vahetades välja Tallinki esimese tellitud kruiisilaeva, 2002. aastal valminud M/L Romantika, mis suundub Riia-Stockholmi liinile.
Romantika vahetab seal omakorda välja M/L Regina Baltica. Seega tähendab Baltic Queeni tulek uut ja paremat laeva ühekorraga kahele laevaliinile, teatas ettevõte.

M/L Baltic Queen on seitsmes ASile Tallink Grupp ehitatud laev viimase seitsme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles