Konservatiivne Rahvaerakond nõuab riiklikku kommertspanka

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu esimees Henn Põlluaas
Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu esimees Henn Põlluaas Foto: Valimised

Konservatiivne Rahvaerakond võttis vastu avalduse, mille kohaselt peaks Eesti looma riikliku kommertspanga, kus hoitakse kõikide riigiasutuste rahalisi vahendeid.

Me ei toeta Euroopa Liidu plaani allutada suured pangad kogu Euroopas riigiülestele, demokraatlikku legitiimsust ja kontrolli mitte omavatele kuid tohutu võimuga struktuuridele,» kommenteerib erakonna avaldus Euroopa Liidu panganduslepet. «Selle asemel, et anda võimalikult palju meie jõukust mõjutavaid hoobasid kellelegi teisele, peaks Eesti valitsus ja riigikogu hoopis tugevdama majanduslikku kontrolli siinsete pankade üle ning looma riikliku kommertspanga.

Praegu Euroopat räsivas võlakriisis on tihedama integratsiooni asemel mõistlik vastupidine tegevus: meie valitsuse ülesanne peaks olema majandusliku tulemüüri loomine meie ja ülejäänud Euroopa panganduse vahele, kodanike kaitsmine hargmaiste suurpankade vastutustundetu majandustegevuse eest ning kohalikul kapitalil tegutseva ja siseturule suunatud panganduse arengu soodustamine.»

Lisaks kutsub erakond tugevdama riiklikku kontrolli riigiasutuste ja börsi üle, kustutama kinnisvaralaenu saanud inimese võla täielikult, kui ta loovutab laenu tagatiseks oleva kinnisvara laenuandjale ning maksustama välispankade poolt Eestist välja viidava raha tuluna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles