ERR.ee: Paldiskis algasid arutelud gaasiterminali rajamise üle

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav gaasiterminal.
Kavandatav gaasiterminal. Foto: Küllike Rooväli

Paldiskis algasid arutelud gaasiterminali rajamise üle Pakri poolsaare sellesse ossa, kus asub maastikukaitseala ja veelindude kaitseala.

Linnavalitsuses tutvustati tehnoloogiat ja arutati, kuidas selgitada välja mõju keskkonnale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pakri poolsaarele peaks arendaja kavade kohaselt tulema vedelgaasi terminal. Plaanis on kaks 160 000 kantmeetrist mahutit, vedel maagaas pumbatakse mahutitesse tankerilt.

Tehnoloogia kohaselt tuleb kuni miinus 170-kraadine vedel maagaas mahutis auruks muuta, nii et selle temperatuur on pluss 1 kraadi juures. Jahutamine toimub vee abil, tehnoloogiast lähtuvalt eraldub õhku süsihappegaasi.

Akadeemik Jüri Martini sõnul on süsihappegaasi emissioon igati taunitav ning teise probleemina näeb ekspert seda, et jahutamise käigus tekib happeline kondensvesi, millest osa juhitakse hiljem merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles