Valio Gefiluse marja- ja puuviljamaitselised topsijogurtid sisaldavad nüüd D-vitamiini ning on piimasuhkrut talumatute ostjate jaoks tehtud laktoosivabana.
Valio lisas jogurtitesse D-vitamiini
«Lisasime marja- ja puuviljamaitselistele topsijogurtitele ka päikesevitamiini D, et tarbijad saaksid jogurtist lisaks värskele maitseelamusele ka immuunsüsteemi kindlustamiseks vajalikku lisatuge,» ütles Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.
Et D-vitamiini sisaldavaid jogurteid lihtsamini poeriiulilt leida, kannavad need kollast D-vitamiini märki.
Valio turundusdirektori sõnul sobivad Gefiluse topsijogurtid nüüd ka laktoositalumatute tarbijate igapäevamenüüsse. «Jogurtid ning neist valmistatud hõrgutised varustavad organismi vajaliku kaltsiumi ja piimavalguga ilma, et piimasuhkur laktoosi suhtes tundlikele inimestele vaegusi tekitaks,» sõnas ta.
Tartu Ülikooli teadlaste tehtud uuringud näitavad, et ligi kolmveerand Eesti täiskasvanud inimestest ei saa talvel organismile piisavas koguses D-vitamiini, mida organism sünteesib päikesekiirtest naha kaudu.
Peamisteks D-vitamiini allikateks on rasvane kala (lõhe, tuunikala, sardiin, makrell), munakollane ja maks. Toiduga saadav D-vitamiini kogus on aga väike võrreldes organismi poolt sünteesitava D-vitamiini kogusega, sellepärast muutub D-vitamiiniga rikastatud toit üha olulisemaks D-vitamiini allikaks põhjapoolsemates maades.