Isetegemise rõõm

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaadake, mis välja tuli: Triin näitab Kaire Tali õpetuse järgi tehtud kaunistusi.
Vaadake, mis välja tuli: Triin näitab Kaire Tali õpetuse järgi tehtud kaunistusi. Foto: Toomas Huik

Paljud toovad jõulukuuse tuppa järgmise nädala lõpus, nii et praegu on just paras aeg mõelda, kuidas seda kaunistada. Muidugi võib poest  uusi ehteid osta, aga palju põnevam on neid ise teha, soovitab kunstnik Kaire Tali.

Kuusekaunistusi võib valmistada paberist, riidest, niidist, lõngast, traadist vms, tuleb vaid lasta fantaasial lennata, kõneleb Katariina Gildi tekstiilistuudios töötav kunstnik, kelle tehtud vasktraadist pallid on igal aastal jõuluehetena väga hinnatud.

Seekord meisterdas Tali jõupaberist kuusekaunistusi koos kaheksa-aastase Triin Korvi ja viiese Rahe Kõivuga. Kortsutatud paberit on kerge vormida. Kõigepealt tegid nad kortsutatud jõupaberist palle, mille ümber kerisid paela ja traati, seejärel lustisid purikaid valmistades.

Viimaks õpetas kunstnik, kuidas tuhmunud jõuluehetele uut ilmet anda, kleepides neile näiteks värvilisest paberist rebitud tükikesi.

«Mulle meeldis, et sai paberit kortsutada ja kortsus paberist tehti punase paelaga lipsud. Need pannakse kuuse otsa, kui päkapikud tulevad. Ja traadist muna oli tore veeretada,» räägib Rahe.
«Väga huvitav oli ka see, kuidas kunstnik keris traadi paberipalli ümber, selle vahelt tõmmati pael läbi ja see moodustas ilusa lehvi.

Tuli välja, et paberiribadest saab laheda lipsu,» lausub Triin, kellele jäi ateljees käimisest meelde, kuidas väikesed sinised kuulid kimpu seoti. «See oli ilus! Mina soovitan küll just ise ehteid valmistada või poeehteid ümber teha. Nii on lahedam!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles