Kiviõli Vesi keeldub omaosaluse maksmisest

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraan.
Kraan. Foto: Sille Annuk

Kiviõli Vesi, mis mõned aastad tagasi sai linna veeoperaatoriks klausliga, et ta peab osalema Kiviõli vee- ja kanalisatsioonisüsteemide uuendamises rahalise panusega, keeldub praegustel tingimustel oma 182 000 euro suuruse omaosaluse maksmisest. 

Kiviõli volikogu võttis mõned aastad tagasi vastu otsuse Kiviõli linna vee- ja kanalisatsioonitorustike rendile andmiseks OÜ-le Kiviõli Vesi, lisades otsusesse tingimuse, et vee-ettevõte osaleb linna vee- ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimise projektis omaosalusega, mis küündib paari protsendini, kirjutab Põhjarannik.

Kiviõli Vesi kirjutas lepingule alla, võttes endale sellega kohustuse. Nüüd, kui aeg on 182 000 euro suuruse omaosaluse maksmiseks, teatas Kiviõli Vesi, et ei ole kehtivatel tingimustel valmis seda tegema ning peab neile esitatud nõuet ebaõiglaseks.

Kas Kiviõli Vee tasumata jäänud 182 000 euro suuruse omaosaluse maksab kinni OÜ Järve Biopuhastus, kes volikogu toonase otsuse kohaselt peaks linna veeoperaatori ameti üle võtma pärast projekti elluviimist, või jagatakse see proportsionaalselt Kiviõli linna ja biopuhastusettevõtte vahel, otsustavad Järve Biopuhastuse teisipäeval kogunevad nõukogu ja üldkoosolek.

Summa, mille maksmisega Kiviõli vee-ettevõte kunagi lepingut sõlmides nõustus, jääb aga siiski üles ning Järve Biopuhastuse juhatuse liikme Vladislav Petuhhovi sõnul on tõenäoline, et nad nõuavad selle ettevõttelt sisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles