Kindlustusselts: lume tulekuga tabas autosid täishäving

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tallinnas Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikul.
Liiklusõnnetus Tallinnas Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikul. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Novembris hüvitas kindlustusselts Seesam oma klientidele 923 kahjujuhtumi eest üle 1 miljoni euro, millest 431 000 eurot maksti välja kaskokindlustuse raames. Täishäving tabas seoses oktoobri lõpul maha sadanud lumega nii veduk- kui sõiduautosid.

Järgnesid liiklus- ja ettevõtte varakindlustuse hüvitised 227 000 ja 195 000 euroga.

Võrreldes oktoobrikuuga kasvas novembris üldine hüvitiste tase enam kui neljandiku võrra (27 protsenti). Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed eelkõige liiklus-, kasko- ja ettevõtte varakindlustuse osas, kuid ka kodukindlustuse kahjusid hüvitati novembris 6 protsendi võrra rohkem kui oktoobris.

Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul olid autokahjude (kasko- ja liikluskindlustuse) suuremad väljamaksed otseselt seotud oktoobri lõpus mahasadanud esimese lume, suverehvide ja talvistes oludes oskamatu käitumisega liikluses.

Novembrikuu lõpu seisuga on Seesami väljamakstud kahjuhüvitiste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi kolmandiku küll vähenenud, kuid samas on märgatavalt tõusnud õnnetusjuhtumi- ning ettevõtte ehitus- ja paigaldustöödekindlustuse kahjuhüvitiste osakaal vastavalt 30 protsenti ja 123 protsenti. Aastases võrdluses on kogutud kindlustusmaksete maht kasvanud 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles