Saksa pere ehtis kodumaja 430 000 jõulutulega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa pere kaunistas oma kodumaja 430 000 jõulutulega.
Saksa pere kaunistas oma kodumaja 430 000 jõulutulega. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaal Bückenis ehtis üks majaomanik oma elamise enam kui 400 000 jõulutulega. Omanike kinnitusel  peaks see olema üks Euroopa enim ehitud eramaju.

Perekond Vogt lülitas oma maja jõulukaunistused sisse 1. advendil, kirjutab Bild. Perepoja Davidi (31)  sõnul on nad oma maja ja aia teinud jõulumaaks viimased 11 aastat. Ehtimisega tehakse algust juulist.

Idee sai pere 1999. aastal USAs käies. «Kõik majad olid uhkelt ehitud, olime sellest nii vaimustunud, et ostsime endale ka peatselt jõulutuled,» rääkis pereisa Rolf (61).  Esialgu kaunistas maja 1000 tulekest, kuid iga aastaga lisandus neid juurde. Oma jõulumaja ees müüb pere  pannkooke, hõõgveini ja šašlõkki, et katta elektriarvet, mis detsembrikuus küünib 2000 euroni. «Meie majal on kaks tööstusvooluliini, sest see oli varem talu. Minu hooleks on vedada 30 kaablit, mille kogupikkus on 2 kilomeetrit,» rääkis majaomanik.

Ajakirjaniku küsimusele, mida pere jõuluks soovib, vastati – veel rohkem jõulutulesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles