FBI sai Facebookilt küberkurjategijate võrgustiku paljastamisel abi

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: Reuters/ScanPix

Facebook aitas USA Föderaalsel Juurdlusbürool paljastada rahvusvahelise küberkriminaalide jõugu, kes pahavaraga nakatatud 11 miljonit arvutist koosnevat robotvõrgustikku kasutades teenisid kokku väidetavalt 850 miljonit dollarit illegaalset tulu.

FBI teatas eile, et erinevates riikides on arreteeritud 10 küberkriminaali, kes kasutasid Yahose-nimelist pahavara ja Butterfly robotvõrgustikku krediitkaardi-, pangakonto- ja muude isiklike andmete hankimiseks. Kurjategijate tabamisel mängis suurt rolli koostöö Facebookiga, kirjutab CNET.

«Facebooki turvalisuse eest vastutav personal aitas võimudel kindlaks teha nii kriminaalide kui ka kahju kannatajate identiteedi,» seisis eilses FBI avalduses.

«Yahos tegutses Facebookis aktiivselt 2010. aastast kuni 2012. aasta oktoobrini, suhtlusvõrgustiku turvasüsteemid suutsid aga efektiivselt kindlaks teha nakatunud kasutajad ning pakkuda võimalusi nende ohtude eemaldamiseks.»

FBI andmetel arreteeriti antud kuritööga seotud inimesi USAs, Peruus, Bosnia ja Hertsegoviinas, Makedoonias,  Horvaatias, Suurbritannias ja Uus Meremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles