Venelased sekkuvad nutitelefonisõtta

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yota nutitelefon
Yota nutitelefon Foto: Yota

Riigis, mille tuntuimaks tehnoloogiasaavutuseks võib senini pidada Kalašnikovi automaati, arendab uus telefonitootja seadmeid, millega loodetakse läbi lüüa järgmise põlvkonna nutitelefonide globaalsel turul, kirjutab Wall Street Journal.

Yota nimelise ettevõtte ideeks, millega lüüakse maailmas läbi lüüa, on nutitelefonide ühel küljel tavalise LCD ekraani ja teisel küljel e-lugeritelt tuttava must-valge nn e-paber ekraani kasutamine.

Uue disaini puhul on võimalik e-paber tüüpi ekraanil kuvada informatsiooni, mis on kasutajatele kõige olulisem, näiteks meilipostkasti, suhtlusvõrgustike ja uudisteportaalide teabevoogu. See aga tähendab aga suurenevat akukestvust, kuna informatsiooni saamiseks ei ole vaja telefoni nn «unerežiimist» üles äratada.

«Me lõime selle, et olla erinevad,» ütles ettevõtte tegevjuht Vladislav Martõnov uut telefoni demonstreerides. «Suurem osa tänapäevastest nutitelefonidest on igavad - need on lihtsalt kastid. Meie telefon on aga inimestele, kes tahavad sellest kastist väljaspool olla.»

Telefoni loomisel on Martõnovi sõnul alates maikuust olnud kaasatud 35 inseneri, projekti eelarveks on umbkaudu 25 miljonit dollarit.

Yota kavatseb uut telefoni ametlikult esitleda veebruaris Barcelonas toimuval Mobile World Congressil, müüma hakatakse seda järgmise aasta kolmandas kvartalis Venemaal, maailmaturule jõuab see esialgsete plaanide kohaselt aga järgmise aasta jõuluhooajaks.

Seni veel nimetu telefon kasutab Androidi platvormi ning hakkab maksma umbkaudu 500 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles