Muuga konteineriterminal soetas uued kraanad

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avati Muuga-Kaluga konteinerrongi liin.
Avati Muuga-Kaluga konteinerrongi liin. Foto: Toomas Huik

Transiidikeskuse Muuga konteineriteminali jõudsid kaks uut konteinerite virnastamiseks mõeldud RTG (Rubber tyred gantry crane) kraanat. Uued ja kaasaegseimad kraanad tõstavad terminali töö tootlikkust.

«Terminali töö optimeerimise seisukohast oleme vastakuti kahe olulise küsimusega - kuidas kallineva tööjõu ja energiakandjate kiuste hoida meie teenuse hinda kliendi jaoks stabiilsena ning kuidas samas tõsta oma terminali opereerimise efektiivsust konkurentsis naaberriikide sadamatega, sest terminaliäris ei võistle omavahel sama sadama terminalid, vaid naaberriikide sadamad tervikuna. Nii ongi koos saabunud kraanadega meie tänavuse aasta Muuga üldkauba- ja konteineriterminalidesse tehtavate investeeringute maht 7,7 miljonit,» ütles Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Soetatud RTG kraanad  on mõeldud konteinerite virnastamiseks. Ööpäeva jooksul on RTG on võimeline käitlema kuni 300 TEUd (TEU on 20-jalase konteineri tingühik – toim.) konteinereid. Üks RTG kraana kaalub 120 tonni, suudab ladustada neli konteinerit üksteise otsa nii, et ühe konteineri jagu jääb veel täiendavat opereerimisruumi (4+1). Kraana alla mahub kõrvuti kuus konteinerit, millele lisandub ettevedamise ruum (ehk 6+1). RTG kraana tõstejõud on 40 tonni ning suudab normaalselt töötada ka meie ilmastikutingimustes näiteks tuulekiirusega 20 m/s.

«Uued RTG kraanad aitavad meil saavutada mõlemat eesmärki – terminali töö pidev automatiseerimine võimaldab pikas perspektiivis veelgi optimeerida teenuse omahinda, suurendab igas mõttes teenuse kvaliteeti ja stabiilsust. Lisaks arvestab soetatud tehnika igatepidi meie ilmastikutingimustega,» lisas Laidvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles