Ametiühingud küsivad 3,7-protsendist töötuskindlustusmaksu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga.
Ametiühingujuht Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Ametiühingute ja tööandjate keskliidu juhtide kohtumisel täna hommikul käisid esimesed välja kompromissvariandina ettepaneku, et töötuskindlustusmaks võiks olla 3,7 protsenti.


Praegu on 0,9 (0,6 maksab töövõtja ja 0,3 ettevõte), maks peaks tõusma 1,5-le juulist, seaduses lubatud suurim määr on 3.

Ametiühingute arvates peaks töövõtjad hakkama maksma 2,5 protsenti palgast ja ettevõtjad 1,2 protsenti palgast.

Ametiühingujuht Harri Taliga ütles eile Postimehele, et ametiühinguliikmed on nõus rohkem maksma, miks peaks kolm protsenti olema dogmaatiline piir.

Tööandjate keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis märkis, et tööandjad pole nõus enda maksuosa tõusuga üle 1 protsendi. Küll aga võivad töövõtjad rohkem maksta, kui soovivad.

Kõnelused töötukassa kulude vähendamiseks ja tulude suurendamiseks jätkuvad ametiühingute ja tööandjate keskliidu juhtide vahel esmaspäeva hommikul.

Töötukassa juht Meelis Paavel on hoiatanud, et ilma tulusid suurendamata ja kulusid vähendamata jõuab kassa pankrotti juba järgmisel aastal. Paavel on pakkunud, et töötuskindlustusmaksu suurus võiks olla 4,2-5,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles