Lugejad pole maksete jätkamises teise pensionisambasse üksmeelel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 2007. aastast, mil pensionärid kogunesid Toompeale meelt avaldama. Teine pensionisammas ei tekitanud juba siis paljudes usaldust.
Fotomeenutus 2007. aastast, mil pensionärid kogunesid Toompeale meelt avaldama. Teine pensionisammas ei tekitanud juba siis paljudes usaldust. Foto: Peeter Langovits

Postimees.ee lugejad ei ole maksete jätkamises teise pensionisambasse üksmeelel.

34,2 protsenti lugejatest ei kavatse jätkata maksmist, 30,6 protsenti jätkab ka tulevikus makseid teise pensionisambasse.

35,1 protsenti lugejatest ei ole teise sambaga liitunud.

Kella 22.43 seisuga oli küsimusele «Kas jätkate makseid teise pensionisambasse?» vastanud 1563 inimest.

Eile pärastlõunal toimunud erakorralisel koosolekul otsustas valitsus külmutada maksed teise pensionisambasse kaheks aastaks.

Inimestele, kes jätkavad riigipoolse maksepuhkuse ajal oma kogumispensionisse sissemakseid, maksab riik teatud majanduskasvu tingimustes tema II pensionisambasse nelja protsendi asemel kuus protsenti.

Inimesed, kes saavad vanaduspensionile lähema kaheksa aasta jooksul ehk hiljemalt 2017. aastal, pääsevad maksete külmutamisest. Seda juhul, kui riigikogu kiidab heaks valitsuses eile sündinud teise pensionisamba külmutamise kava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles