Leedu uue valitsuse programmis tuumajaama otseselt ei välistata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sosnovõi Bori tuumajaam
Sosnovõi Bori tuumajaam Foto: SCANPIX

Leedu vasaktsentristliku valitsuse koostatud esialgses valitsusprogrammis ei ole otseselt öeldud, et Visaginase tuumajaama projekt lõpetatakse, vaid riiklikus energiastrateegias lubatakse hinnata tuumaenergia väljavaateid.

Lähtudes 14. oktoobril toimunud tuumajaama rahvahääletuse tulemustest, vaatab valitsus üle riikliku energiastrateegia ja hindab seejuures ka tuumaenergia perspektiive ning selgitab analüüsi tulemusena välja, kuidas saaks energiajulgeoleku tagada majanduslikult kõige kasulikumalt, öeldakse programmis.

Valitsus lubab energiaprojektide hindamisel poliitika kõrvale ning hinnata energiasektori olukorda ühiskonna huvidest lähtudes.

Valitsuse programm esitatakse teisipäeval parlamendile arutamiseks.

Algses programmis oli kirjas, et valitsus loobub rahvahääletuse tulemusi arvestades tuumajaama projektist.

Leedu eneergeetikaministri kandidaat Jaroslav Neverovic ütles eelmisel nädalal, et uue tuumajaama ehitamise võimalusi tuleb hinnata kõiki majandus- ja finantsvõimalusi arvestades ja kõigi partneritega aru pidades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles