Apple ja Google ühendavad Kodaki patentide ostmiseks jõud

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodak.
Kodak. Foto: AP/Scanpix

Tehinguga seotud anonüümsete allikate sõnul loodavad Apple ja Google osta partneritena suurtes majandusraskustes Kodakilt 500 miljoni dollari väärtuses tehnoloogiapatente.

Kuigi esmapilgul võib konkurentide partnerlus patentide omandamise eesmärgil tunduda kummaline, aitab see tegelikult neutraliseerida edasisi patendivaidlusi teiste konkurentidega, kirjutab Bloomberg.

Näiteks ostis Apple'i, Microsofti ja Research In Motioni osalusega grupp eelmisel aastal 4,5 miljardi dollari eest toonaseks juba pankrotistunud telekommunikatsioonihiiglase Norteli 6000 patenti, jättes algselt 900 miljonit dollarit pakkunud Google'i neist ilma.

«Apple ja Google võtsid Norteli oksjonist õppust ning otsustasid kulude kärpimise eesmärgil omavahel koostööd teha, täites samas ka esmase ärieesmärgi ettevõtet patentide abil tugevdada,» ütles IP Offeringsi president ja analüütik Richard Ehrlickman.

Kodakile on patentide müümine ellujäämiseks hädavajalik samm. 132 aastase ajalooga ettevõttel on 5,1 miljardi dollari väärtuses varasid ning 6,71 miljardi dollari eest võlgu, pankrotist loodetakse välja tulla juba tuleva aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles