Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kodukokk ei leia verivorsti tegemiseks seasooli

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pensionär Maret Suviste (vasakul) ja Uhtna naisseltsingu juht Helle Pikkoja täidavad seasooled verivorstipudruga.
Pensionär Maret Suviste (vasakul) ja Uhtna naisseltsingu juht Helle Pikkoja täidavad seasooled verivorstipudruga. Foto: Meelis Meilbaum

Kodukokad soovivad jõuludeks ise verivorsti valmistada, ent jäävad hätta tooraine ehk seasoole hankimisega.

Kahjuks ei müü ka Rakvere lihakombinaat sooli välja. Lihakombinaadi kommunikatsioonijuhi Liisi Põllu sõnul kulub neil verivorstide suure nõudluse tõttu tooraine oma toodetesse ära.

Otepää lihatööstuse esindaja Maire Niit ütles, et seasooli müüvad ikka need hulgifirmad, kes soolatud seasooli sisse ostavad ja erinevat toorainet liha- ja kondiitritööstusele edasi müüvad. «Sellised hulgimüüjad on näiteks Veikand Pärnus ja Scarpio Tartus. Kui inimene ise seasooli osta soovib, peab ta ikkagi minema hulgimüüja juurde. Kuid sel juhul tuleb osta suur kogus korraga, sest hulgifirmad väikseid koguseid ei paku,» lisas ta.

Näiteks hulgifirmas Veikand maksab üks kimp 32-34 kaliibriga soolatud seasooli 9 eurot.

Märksõnad

Tagasi üles