Gross ei tea oma poodide salaalkoholist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Oleg Gross..
Ärimees Oleg Gross.. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

OG Elektra omanik Oleg Gross teab salaalkoholi jõudmisest oma toidupoodidesse enda sõnul sama palju kui prokuratuur avalikkust on informeerinud ehk mitte midagi.

«Kursis pole ma rohkem, kui et tuldi meie lattu ja kauplustesse ning korjati seal olnud alkohol koos saatelehtedega ära,» rääkis Gross aripaev.ee'le.

«Meil olnud partiide numbrid ja saatelehed klappisid, meie poolne kontroll oli tehtud,» märkis ta ja lisas, et sellisel juhul saab võltsingut tuvastada vaid riik.

Prokuratuur ei ole Grossi sõnul OG Elektrat senini teavitatud, kui palju neilt konfiskeeritud alkohoolseid jooke ning millised margid võltsitud maksumärke kandsid.

Maksu- ja tolliamet kahtlustab, et rahalistes raskustes alkoholitootjate Remedia ja Offex Group omanikud võisid maksude tasumisest pääsemiseks kasutada võltsitud maksumärke.

Kahtluse järgi üritasid alkoholiärimehed riiki petta nii, et jätsid maksu- ja tolliametist tellimata ametlikud kange alkoholi maksumärgid ja asendasid need endi võltsitud märkidega.

Postimehe andmeil alustas riigiprokuratuur uurimist pärast seda, kui ekspertiis näitas, et Remedia toodetud viinapudelitel olid võltsitud hologrammid. Sel nädalal korjasid maksu- ja tolliametnikud paljudest kauplustest müügilt Remedia ja Offex Groupi toodetud viinad ja viisid need kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles