Obama tahab eraldada Sandy ohvritele 60 miljardit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Sandy poolt paisatud jahid New Yorgis Staten Islandil
Orkaan Sandy poolt paisatud jahid New Yorgis Staten Islandil Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama küsis reedel kongressilt supertorm Sandy tekitatud kahjustuste likvideerimiseks 60,4 miljardit dollarit.

«Administratsioon taotleb kongressilt föderaalvahendite eraldamist 60,4 miljardi dollari ulatuses, et leevendada kõigis Sandy mõjutatud osariikides tormi tagajärgi,» ütles Valge Maja eelarve- ja juhtimisküsimuste asejuht Jeffrey Zients.

«Suure osa Sandy tekitatud kahju katab kindlustus, kuid hetkehinnangud viitavad sellele, et märkimisväärne hulk tekitatud kahju ei ole rahaliselt kaetud,» ütles Zients vabariiklasest esindajatekoja spiikrile John Boehnerile saadetud kirjas.

New Jersey kuberneri Chris Christie ja tema New Yorgi kolleegi Andrew Cuomo sõnul võimaldaksid föderaalvahendid nende juhitud osariikidel end taastada, parandada ja üles ehitada, et olla varasemast tugevamad.

Supertorm Sandy tappis pärast oma maandumist 29. oktoobril üle Ühendriikide idaranniku liikudes üle 110 inimese, uputas New Yorgi metroo ning põhjustas elektrikatkestuse sadadele tuhandetele ameeriklastele.

Marutuul ja üleujutused hävitasid või kahjustasid tuhandeid kodusid, koole ja haiglaid ning põhjustasid rafineerimistehaste ning tanklate rivist välja löömise tõttu kaose mootorikütuse kättesaamisel.

Obama taotlus on väiksem kui kolme tormi tagajärjel kõige rohkem kannatanud saanud osariigi - New Yorgi, New Jersey ja Connecticuti - esitatud abipalve, mille suuruseks oli üle 80 miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles