Eesti lambavillaga hakatakse maju soojustama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rewooli kodulehekülg.
Rewooli kodulehekülg. Foto: www.evilla.ee

Lõngaketruse ja kudumisega tegelev Jõgeva ettevõte Rewool hakkas esimesena Eestis kasutama hoonete soojustamiseks kodumaist lambavilla.

Kuna Rewooli juhi Evi Petseri sõnul sobib Eesti lambavillast vaid pool kampsunite kudumiseks, siis tekkis mõte hakata kodumaise villaga hoopis hooneid soojustama, kirjutab Vooremaa.

Praeguseks on lambavillaga soojustatud kolme Jõgevamaa pere kodumaja katusealused, kuid meister Evi Petseri sõnul võib tegelikult lambavilla «sisse pakkida» ka kogu maja.

Kuna eksporttellimuste täitmise tõttu ei jõua ettevõte müüa Eestis piisavas koguses värvitud lõnga, siis hakkab Rewool tänavu müüma lisaks värvimata lõngale ka värve ning ühtlasi andma klientidele lõnga värvimise nõu.

«Loodame, et uute ideede elluviimine võimaldab meie firmal ränkraske majanduskriisi üle elada, säilitada töökohad ja stimuleerida Eesti põllumeest tegelema lambakasvatusega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles