Reporter.ee: poliitikud töötukassa maksutõusu ei poolda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid
Eesti kroonid Foto: Toomas Huik.

Töötute armee sunnib allesjäänud töölisi rohkem maksma - töötukassa tahab töötukindlustusmaksu tõsta enam kui viis korda.

Suuremad erakonnad töötukassa juhi Meelis Paaveli plaani ei toeta, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kõrgem maksumäär tähendab ka suuremat tööpuudust ja see ei ole kellegi huvides,» rääkis peaminister Andrus Ansip (Reformierakond).

Isamaa ja Res Publica Liidu esindaja Margus Tsahkna ei pea plaani reaalseks, sest see paneks nii tööandjatele kui ka töövõtjatele väga suure koormuse.

«See, et see maks praegu tõuseks siin viie protsendi peale või isegi enam, on utoopiline,» rääkis keskerakondlane Marika Tuus. «Loomulikult ei saa seda mitte mingil juhul teha praegu.»

Rahandusminister Ivari Padar (SDE) soovitab vaadata aga ka teist poolt. «Kas need väljamaksete tingimused peaksid muutuma või teine variant on, et töötukindlustusmaks lähebki viie protsendi peale,» ütles Padar.

Rahandusministeeriumi kevadprognoosi riskistsenaarium pakub, et tööpuudus kasvab sel aastal ligi 13 ja tuleval aastal ligi 18 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles