Preatoni ostab Pro Kapitali aktsiaid

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate  maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine. Foto: Raigo Pajula.

Ligi kaks nädalat Tallinna börsil olnud Pro Kapital Grupi aktsia on püsinud üllatavalt kõrgel tasemel. Selle taga on aga vanade osanike endi tehingud, kirjutab Äripäev.

Kolm kuud tagasi ei suutnud kinnisvaraarendaja oma aktsiaid uutele investoritele 1,90–2,05eurosel hinnatasemel kuidagi maha müüa ning paljud investeerimisspetsialistid pidasid arendaja küsitud aktsia hinda ülepaisutatuks.

Samas praegu kaubeldakse väärtpaberiga juba 2,2 euro tasemel.

Kummalisele hinnarallile annab ühe lihtsa seletuse Pro Kapitali aktsiaraamat. Nimelt selgub, et börsile tulnud aktsiatega on teinud tehinguid peaasjalikult vaid vanad omanikud, sealhulgas 34,5protsenti firmast kontrolliv Ernesto Preatoni (OÜ Svalbork Invest kaudu). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles