Kuna noored kokad otsivad eakamatest ametikaaslastest enam väljakutseid ja paremat palka, siis võivad koolisööklad varsti kokkadeta jääda.
Koolisööklaid võib tabada kokkade põud
«Riik peaks vaeva nägema selle nimel, et noored kokad tahaksid kooli tööle minna. Kuna palk, mida kokkadele makstakse, ei ole väga suur, siis varsti on meil koolides kokkade põud,» muretseb Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.
Koolitoitlustusfirma Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Rita Reim ütles, et koolikoka amet on sobiv stabiilsust ja rutiini armastavale inimesele. «Iga päev on sama arv sööjaid, kindlad ette antud retseptid, kus endal katsetada vaja ei ole. Töökorralduses on oma rütm, teada on, millal serveerida magustoitu, suppi, millal praad,» kirjeldas Reim.
Ta kinnitas, et noored kokad otsivad eakamatest ametikaaslastest enam arenemisvõimalusi ja uusi väljakutseid, mida koolisöökla üldjuhul pakkuda ei suuda.
«Noorte kokkade jaoks ei ole tegemist atraktiivse töökohaga, mitte ainult sissetulekut silmas pidades, vaid pigem tulenevalt nende ametialastest ambitsioonidest ja soovidest,» tunnistas Reim, kelle sõnul töötavad koolitoitlustuses keskmisest vanemad kokad ja see on alati nii olnud.