Kalev annab head nõu, kuidas ise maitsvaid jõulukingitusi valmistada.
Piimašokolaaditrühvlid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 400 g piimašokolaadi
- 150 g võid
- 50 ml likööri (soovitavalt Vana Tallinn)
- 150 g mandlilaaste või metspähkleid
- 75 g tuhksuhkrut
Viimistlemiseks ja kaunistamiseks:
- 150 g piimašokolaadi
- mandli-või metspähklipuru
1. Vahusta või ja tuhksuhkur kohevaks vahuks.
2. Lisa juurde röstitud ja purustatud mandlilaastud. Mandlilaastude asemel võib kasutada ka purustatud metspähkleid.
3. Lisa sulatatud šokolaad ja liköör.
4. Tõsta šokolaadimass kondiitripritsi või kilekotti ja pigista küpsetuspaberiga kaetud alusele väikesed, umbes 8-10-grammised kuhjad.
5. Kui mass on hangunud, veereta kuhjakesed ümmargusteks pallikesteks, kasta sulašokolaadi ning puista peale röstitud pähklipuru.