Päevatoimetaja:
Sander Silm

Saarlased hakkasid tootma 30-protsendilist Smetanat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Hapukoor sobib paljude toitude juurde.
Hapukoor sobib paljude toitude juurde. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eelmise nädala lõpul hakkasid Saaremaa Tarbijate Ühistu kauplused müüma 30-protsendilise rasvasisaldusega hapukoort Saaremaa Smetana.

Tootjafirma Nantecom Saaremaa DeliFood OÜ tegevjuht Üllar Taniberg võrdles topsis olevat hapukoort määrdekreemiga. «See on delikatesstoode, mida võib määrida näiteks pannkoogile ja ta allub hästi ka kuumtöötlusele,» rääkis ta.

Taniberg tõrjus mõne tarbija arvamuse slaavipärase nime suhtes. «Smetana on hapukoor mitme keele tähenduses, kaasa arvatud soome keel. Saaremaa Smetana kõlab ju väga hästi ja me tootjatena oleme ise selle nimega väga rahul.»

Märksõnad

Tagasi üles