Selveri poekett laieneb Haapsalu eeslinna

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-Selveri tegevjuht Iivi Saar.
A-Selveri tegevjuht Iivi Saar. Foto: Toomas Huik

Tuleval aastal avab Selveri poekett kaupluse Läänemaal Haapsalu eeslinnas Uuemõisas, Läänemaa inimesed on poeketi uut asupaika seni vaid halvakspanuga tervitanud.


«Haapsalu Selveri - mis on esimene Selver Läänemaal - avamisega täitub meie pikaajaline plaan - olla esindatud kõikides maakondades ning suuremates Eesti linnades,» ütles A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar.

Kauplustekett rendib pinda kaubanduskeskuselt, mille ehitustööd pole veel alanud. Õigupoolest praegu juuritakse krundilt põlispuude kände.

Kaubanduskeskuse kinnisvara ehitab Rannarootsi Ärikeskus OÜ. Viimase omanik on kinnisvaraarendaja BVL Kapital.

Plaan ehitada linna piiril seisnud tammikusse kaubanduskeskus võeti kohalike elanike hulgas vastu marulise pahameeletormiga. Rahvas ei saanud aru, miks on vaja põline tammik lagedaks raiuda ja rajada sinna järjekordne poekompleks. Ridala vallavolikogu andis siiski lõpuks ehitusele heakskiidu.

Selveri poekett on aastaid plaaninud laienemist Haapsallu. Selleks on püütud kokku osta eramaju kesklinnas, et nende kruntidele kaubanduskeskus ehitada. Ühe kohana on väidetavalt kaalutud ka Haapsalu kesklinnas krunti, mis läks riigilt eraomanikele skandaalse maadevahetuse käigus.

Lääne Elu kirjutas hiljuti, et kaubanduskeskuse arendajad planeerisid selle avamist tuleva aasta 25. märtsil. Ajaleht kirjutas ilmse halvakspanuga, et meelelahutus- ja vabaajakeskuseks pürgiv kinnisvarakompleks planeeris oma avamispäeva küüditamise aastapäeval.

«Homme, 25. märtsil tähistatakse 60 aasta möödumist 1949. aasta suurküüditamisest. Tuleval aastal samal ajal saadab seda kurba päeva suur hõiskamine ja ostlemine,» kirjutas Lääne Elu oma juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles