Keskerakonna salapärane toetaja on Kofkini äripartner

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hea tuttava Alexander Kofkini äripartneri nimi on üks kolmest salapärasest välismaalasest suurannetajast, kes annetas Keskerakonnale esimeses kvartalis rekordilise summa.


Kõige suurema, 660 000-kroonise annetuse tegi Peter Ziegler. Google'i abil leiab mitu Saksa, Austria ja Šveitsi nimekaimu, kuid ainult ühel on neist seos Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega. Selle Ziegleri ja Savisaare ühine tuttav on hotelliärimees Alexander Kofkin, kirjutab

Äripäev

.

Kindlust, et tegemist on just nimelt hotelliärimees Kofkini äripartneriga, annab Eesti Päevalehe laupäevane intervjuu teise Keskerakonna välismaalasest rahastaja Milan Bališega, kes ütleb, et Ziegler elab Hispaanias ja Šveitsis.

Kofkini äripartner Ziegler on Läti äriregistri järgi Hispaaniasse Marbellasse sisse kirjutatud.

Alexander Kofkinit ja Peter Zieglerit seob Lätis asuv kinnisvarafirma Arca Noae Development Ltd, mille juhatusse mõlemad mehed ka kuuluvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles