FoodStudio omanik Indrek Kivisalu annab head nõu, millised lisandid sobivad jõululauale. Ürdisoolas küpsetatud kartulid sobivad pearoa ning süldi juurde.
Ürdisoolas küpsetatud kartulid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pese kartulid, kuid ära koori. Pane anumasse õli koos sobivate ürtidega ning sega mikseriga, saad ürdiõli. Võta suuremas koguses meresoola ning vooderda sellega ahjuvormi põhi. Lao koorega kartulid soolakihile ja mudi need ürdiõliga läbi. Kata kartulid soolaga ning sega soola sisse järelejäänud õli. Küpseta ahjus, kuni kartul on pehme. Enne serveerimist puhasta kartulid soolast.