Oktoobri tööstustoodang jäi eelmise aasta tasemele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehas
Tehas Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta oktoobris sama palju toodangut kui eelmise aasta oktoobris, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas ja mäetööstuses, seevastu töötleva tööstuse maht veidi vähenes.

Septembrikuu märkimisväärne kasv töötlevas tööstuses asendus oktoobris väikse langusega. Oktoobris toodeti töötlevas tööstuses üks protsent vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Kuigi suuremates tööstusharudes ― elektroonikaseadmete, puittoodete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate harude toodangu langust. Oktoobris ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset kahes kolmandikus tööstusharudest, sealhulgas metalltoodete, kemikaalide, mööbli ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Alates septembrist on eksport eelmise aasta sama kuuga võrreldes oluliselt kasvanud ― töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes septembris 13 protsenti ning oktoobris 14 protsenti. Müük kodumaisele turule vähenes vastavalt 10 protsenti ja 6 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 5 protsenti vähem toodangut kui septembris.

2011. aasta oktoobriga võrreldes toodeti elektrit 11 protsenti ja soojust 13 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles