Hõbemägi: Läti on Eesti viimane kaitsemüür

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Valdis Zatlers ametlikul tervitustseremoonial Kadriorus.
Toomas Hendrik Ilves ja Valdis Zatlers ametlikul tervitustseremoonial Kadriorus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ajakirjanik Priit Hõbemägi põhjendas Läti presidendi hiljutise Eesti visiidi ajal tehtud jõulisi avaldusi kahepoolsetest headest suhetest faktiga, et Läti majanduse püsimine on Eesti jaoks ülimalt oluline.

Kui Läti majandus kukub, on Euroopa jaoks kogu piirkonnas asjad väga halvasti, kui aga püsib, saame Eestis tõdeda, et meil on olukord veidi paremgi, leidis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Ka ajakirjanik Ainar Ruussaare meelest andis Eesti pool selle visiidi ajal väga jõulisi sõnumeid headest suhetest, kui ometi kümnekonna aasta eest toonane välisminister Toomas Hendrik Ilves rääkis Eesti kuulumisest Põhjamaade hulka, mitte aga ühisnimetaja alla Balti riigid.

Eesti majanduspoliitikast rääkides rõhutas Hõbemägi, et Reformierakond võib varsti seista vajaduse ees hakata revideerima oma majanduspoliitilist maailmavaadet tervikuna ning erakonnas võib valitseda hirm, et kujunenud majanduslikus olukorras ei ole võimalik erakonna ilmavaatelist platvormi enam kuidagi õigustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles