Kolmanda kvartali mediaanpalk oli 591 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Toomas Huik

Maksu- ja tolliameti andmetel oli kolmanda kvartali mediaanväljamakse ligi 591 eurot kuus. See tähistab summat, millest suuremaid ja madalamaid väljamakseid oli võrdselt.

Maksu- ja tolliameti teatel oli kolmanda kvartali jooksul ettevõtete poolt töötajatele tehtud väljamaksete summa kokku üle 1,2 miljardi euro ja seda maksti 550 601 inimesele, kirjutab BNS.

Seega oli kolmanda kvartali keskmine väljamakse 746 eurot kuus, mullu samal perioodil oli keskmine väljamakse 703 eurot kuus.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis tehti väljamakseid kokku 543 512 inimesele ja väljamaksete summa oli kokku üle 1,1 miljardi euro. Mediaanväljamakse oli eelmise aasta kolmandas kvartalis 551 eurot kuus.

Statistikaameti andmed on tekkepõhised, maksuametil kassapõhised. Statistikaamet taandab osalise ja täistööajaga töötajate palga võrdlemiseks töötajate arvu täistööajale. Maksuamet võtab arvesse kõik isikud, kellele on tehtud väljamaksed, sõltumata kas väljamakse on inimesele tehtud täistööaja või osalise tööaja eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles