Ardo Hansson: majanduse kiirel kohandumisel on rida eeliseid

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson
Ardo Hansson Foto: SCANPIX

Täna Helsingis konverentsil esinenud Eesti Panga president Ardo Hansson võrdles Balti riikide majanduse kohanemist Kreeka, Iirimaa ja Portugali omaga ning leidis, et kiirel kohandumisel on palju eeliseid.

 Eesti Panga president analüüsis konverentsil esinedes kriisiga kohanemist Balti riikides, kus toimusid ulatuslikud muutused sisenõudluses ja eelarvepoliitikas. «Balti riikide kogemus näitab, et kiire reformide ja eelarve tasakaalustamise läbiviimine aitab lühendada fiskaalkonsolideerimisega seotud ebakindluse perioodi, väldib reformide takerdumist ning piirab võlakoormuse kasvu,» ütles Ardo Hansson.

Hanssoni sõnul võib Balti riikide kogemus pakkuda mõtlemisainet ka nende riikide poliitikutele, kes on valinud aeglasema majandusreformide läbiviimise tee. «Pikk ebakindluse periood, mis kaasneb aeglasemate reformidega, võib osutuda veelgi kahjulikumaks ja inimestele valulisemaks kui vajalike otsuste kiire elluviimine,» lisas keskpanga president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles