Proovi vahelduseks veidi teistsuguseid piparkooke kui oled tavaliselt harjunud.
Piparkook iirise ja mandliga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
75 tk
200 ml vahukoort
200 ml heledat siirupit
200 ml suhkrut
2 spl võid
1 spl piparkoogimaitseainet
50 g kooritud mandlilaaste
Sega vahukoor, suhkur ja siirup paksupõhjalises potis. Keeda 15-25 minutit kogu aeg segades.
Iirisesegu valmimist saad proovida ühe tilga kallamisel külma vette. Oota 10 sekundit, tõsta tilgake veest välja ning vaata kas on ühtlane ja mitte laialivalguv. Kui segu on valmis, lõpeta kuumutamine. Lisa või, piparkoogimaitseaine ja mandlid. Kalla soe mass väikestesse pabervormidesse ja jahuta külmkapis.