Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Piparkook iirise ja mandliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Piparkook iirise ja mandliga
Piparkook iirise ja mandliga Foto: santa maria

Proovi vahelduseks veidi teistsuguseid piparkooke kui oled tavaliselt harjunud.

75 tk

200 ml vahukoort

200 ml heledat siirupit

200 ml suhkrut

2 spl võid

1 spl piparkoogimaitseainet

50 g kooritud mandlilaaste

Sega vahukoor, suhkur ja siirup paksupõhjalises potis. Keeda 15-25 minutit kogu aeg segades.

Iirisesegu valmimist saad proovida ühe tilga kallamisel külma vette. Oota 10 sekundit, tõsta tilgake veest välja ning vaata kas on ühtlane ja mitte laialivalguv. Kui segu on valmis, lõpeta kuumutamine. Lisa või, piparkoogimaitseaine ja mandlid. Kalla soe mass väikestesse pabervormidesse ja jahuta külmkapis.

Tagasi üles