Saksamaa võib Kreeka võla mahakirjutamisega nõustuda

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Schäuble ja Christine Lagarde
Wolfgang Schäuble ja Christine Lagarde Foto: SCANPIX

Pariisis kinniste uste taga toimunud kitsa ringi Euroopa poliitikute nõupidamisel vihjas rahandusminister Wolfgang Schäuble, et Saksamaa võib nõustuda Kreekale antud võla osalise mahakirjutamisega.

Kolm inimest, kes võtsid nõupidamisest osa või kellele räägiti seal toimuvast, ütlesid uudisteagentuurile Reuters, et Ateenale võiks anda tingimuslikku võlakoormuse leevandamist, juhul kui need on seotud majanduslike reformidega.

Schäuble rääkis kohtumisel Prantsusmaa, Hispaania ja Itaalia rahandusministrite ning Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktori Christine Lagardega, et Berliin võib kaaluda Kreeka võla mahakirjutamist mitte küll nüüd, aga kunagi hiljem, ütlesid uudisteagentuurile allikad. See võiks kõne alla tulla millalgi pärast järgmisel aastal toimuvat Saksamaa üldvalimisi ja enne 2016. aastat, kui Kreeka teise päästepaketi tähtaeg läbi saab.

Päev hiljem, eurotsooni rahandusministrite kohtumisel, välistas Schäuble igasuguse järeleandmise Kreekale põhjustades sellega teatud segadust, kirjutab Reuters. Ametlikult on Schäuble öelnud, et võlgade ametlik mahakandmine on ebaseaduslik ning Saksamaa ei saa enam Kreekale raha laenata.

Möödunud neljapäeval ütles rahandusminister Jürgen Ligi valitsuse pressikonverentsil, et kuulub koos Saksamaaga mahakirjutajate vihasemate eitajate hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles