SEB: naiste elukindlustus kallineb märgatavalt

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukindlustus aitab lähedasi surma korral.
Elukindlustus aitab lähedasi surma korral. Foto: Meelis Tomson

Detsembris lähevad kõik kindlustusseltsid üle unisex-printsiibile. See tähendab, et samavanuste meeste ja naiste kindlustusmaksed on sama kindlustussumma puhul võrdsed, teatas SEB.

«Unisex-printsiibi kasutuselevõtt tähendab naistele ja meestele võrdset, kuid ka kallimat elukindlustuse hinda. Märkimisväärselt tõuseb just naiste elukindlustuslepingu hind, sest naised on pikema eluea ja parema tervisega. Meestega juhtub sagedamini õnnetusi või surmajuhtumeid, mistõttu hakatakse meeste kõrgemat riskikäitumist kompenseerima naiste kõrgemate kindlustusmaksetega. Samas ei mõjuta uued hinnad juba sõlmitud lepinguid,» ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Näiteks maksab 30-aastasele naisterahvale 15 aastaks sõlmitud riskikindlustuse põhileping, mille kindlustussumma on 50 000 eurot, igakuiselt SEB praeguse hinnakirja järgi ligikaudu 8,50 eurot, uue unisex-hinnakirja järgi umbes 16,50 eurot. Samade andmetega on makse meestel praegu 18 eurot, uue tariifiga samuti 16,50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles