Pink: mind kutsuti, ma läksin

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Pink
Alar Pink Foto: Peeter Langovits

Edgar Savisaare uus nõunik Alar Pink ütles tänases intervjuus ETV saates «Paar», et teda lihtsalt kutsuti nõunikuks tööle, töökoht tundus huvitav ning ta võttis selle vastu.


Pink eitas, et töölevõtmine Savisaare juurde käis läbi Kruuda soovituste.

Pink rääkis, et kui ta oleks eraldunud Kruuda äridest ja läinud ära Kalevist, oleks ta hakanud ettevõtjaks. «Turundust ma oskan teha ja raskematel aegadel on ettevõtetel seda vaja. Alternatiive on, aga küsimus on selles, kus on see koht, kus sa ennast kõige paremini saad teostada.»

Savisaare juures nõunikuna töötava Pingi tööülesanne on koordineerida uut Tallinna abipaketti, mis on mõeldud Tallinna elanike ettevõtete abistamiseks. «Minu asi on seda koordineerida. Seal on 41 meedet, mis on kahe aasta peale paika pandud, nii et tööd on seal palju.»

Kalev Meedia saaga

Kommenteerides Kalev Meedia kinnipanekut, ütles Pink, et langesid lihtsalt majanduskriisi ohvriks. «Mul on kahju nendest inimestest, kes on täna oma tööd kaotanud. Tellijatest, kes on asju lugenud ja koostööpartneritest. Loomulikult on mul kahju sellest, et väga paljud inimesed panid väga palju aega sinna projekti.»

Pink ei osanud mingit lahendust välja pakkuda sellele, et paljud Kalev Meedia töötajad ei ole veel oma palka kätte saanud. «Pankrotti alles menetletakse. Eks kui ka välja kuulutatakse, siis saab riigilt abi, ega muud lahendust pole. Proovisime viimase hetkeni leida rahalisi vahendeid, et maksta välja palgad, aga pangad raha ei laenanud.»

Endise meediajuhi hinnangul on natuke palju öeldud, et tema kõiges süüdi on. «Kõrvaltvaatajana võib kindlasti seda nii käsitleda ja juhina sa peadki vastutuse võtma.»

«Kalev Meedia oli algusest peale mõeldud pikaajalise investeerimisprojektina ja raha pidi tulema selgelt omaniku poolt. Ettevõtte müügitehingud jäid aga katki ja sealt hakkas ajapikku tulema halba sisendit.»

Palju parastajaid

«Parastajaid on kindlasti palju ja ma saan iseenesest aru, et esiteks me panime oma nina sellisesse sfääri, kus kedagi ees ei oodata,» mõtles Pink ajakirjandussfääri.


Pink rääkis, et julges nii suure Kalev Meedia kontserni enda kanda võtta seepärast, et tal olid väga head taustajõud. «Ega ma mingeid asju üksinda pole teinud. Omaniku toetus oli väga hea ning ka Kalevi finantspersonali taustad ja toetused.»

«Mul olid väga head jõud ja kuna ma olen ikkagi Kalevis töötanud 2001. aastast alates ja tundes omanikku ja tundes neid taustajõudusid siis mul ei tekkinud küll sellist kartust, et miks ma ei peaks seda tegema,» meenutas Pink.

K-Kohuke ja kamašokolaad

Kalev Meedia kõrval on Alar Pingi resümeel ka mitmeid õnnestunud projekte nagu seda oli K-Kohukese kampaania ning kamašokolaad. «Kamašokolaadist on palju räägitud, aga ettevõtluse seisukohalt ta väga suur rahaallikas ei olnud.»

«K-Kohuke on PR toode ja kui ajakirjandus poleks sellest rääkinud, poleks sellest ka midagi tulnud,» nentis Pink.

«Kalev on alates 2001. aastast ikkagi oma positsioonid magusatuul kindlustanud ja on täna selge liider. AS Kalev on olnud 5 aastat järjest kõige mainekam ettevõte. Tööd on selle nimel palju tehtud ja ettevõttes on saanud korda nii turundus kui ka tootearendus,» rääkis Pink.

Pink lükkas ümber mõni nädal tagasi Õhtulehes ilmunud artikli, et ta olevat oma töötajatega halvast käitunud. «Ma kindlasti pole ülbik. Kui te otseselt meie töötajatega räägite, siis ei leia seda, et ma oleks kellegi peale häält tõstnud. Ma olen pehme juht, aga sihikindel.»

Pink kommenteeris, et tema teed Kruudaga ei ole lahku läinud ning suhe on mõistev.

Kommenteerides suurt palgaerinevust oma vana ja uue töökoha vahel ütles Pink, et elu tuleb võtta täpselt nii nagu ta on. «Arvestades seda majandussituatsiooni, et eks kohanemisi tuleb kõikidel teha ja võib-olla tundub see teile mitte usutav, aga ma olen ka viimasel ajal ühistransporti kasutanud. Porchet mul enam ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles