Vaid Itaalia firmad ägavad Eesti ettevõtjatest suurema maksukoormuse all

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.pwc.fr//assets/files/pdf/2012/11/pwc_paying_taxes_2013.pdf

PwC uuringust Paying Taxes 2013 selgub, et Eesti ettevõtjatest suurema maksukoormuse all ägavad Euroopas veel vaid Itaalia ettevõtted.

30 Euroopa riigi seas on Eesti oma 67,3-protsendise maksukoormusega eelviimasel kohal. Kui tööjõu maksude poolest Eesti keskmiste hulgas, siis kategooria «muud maksud» on meil kordi suurem kui mis tahes teises Euroopa riigis.

Euroopa riikide keskmine ettevõtete maksukoormus on 42,6 protsenti.

Uuringu metoodika põhines ühesuguse hüpoteetilise ettevõtte asetamisel eri riikide seadusandlikku keskkonda. Vaadeldav firma oli 2 aastat tagasi asutatud 60 töötajaga omamaisele kapitalile kuuluv ja koduturul tegutsev tootmisettevõte, mille müügikäive on 1050 korda suurem riigi keskmisest aastapalgast ja kasumimarginaal 20 protsenti (kriteeriumide loetelu pole täielik). Edetabeli koostamisel võrreldi muuhulgas omavahel eelkirjeldatud ettevõttele aastas maksude deklareerimisele ja maksmisele kuluvat aega ning maksukoormust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles