Eesti loodab eelarvekokkulepet

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsuse kommunikatsioonibüroo Euroopa Liidu infojuht Villu Känd ütles E24-le, et Eesti delegatsioon loodab, et riigijuhid jõuavad veel täna kokkuleppele uue eelarveperioodi osas.

Eesti delegatsioon on terve öö ja hommiku analüüsinud viimaste kõneluste tulemusi. Euroopa Liidu 2014-2020 aastate eelarve läbirääkimised algasid Brüsselis ülemkogul eile, katkesid öösel kui Herman Van Rompuy tegi uue vaheettepaneku ning algasid taas täna keskpäeval.

Känd ütles, et Eesti delegatsioon ei soovi pooleliolevaid kõnelusi sisuliselt kommenteerida.

Euroopa Liidu valitsusjuhid on valmistunu pikaks kõneluste vooruks. Nagu ütles Soome Euroopa Liidu asjade minister Alexander Stubb, siis Brüsselisse lennates oli tal kaasas neli särki.

Pole välistatud, et kõnelused katkevad tulemusteta või saavutatakse osaline tulemus, kus 26 riiki lepivad kokku, aga Suurbritannia jääb välja.

Eesti soovib saada rohkem raha Euroopa Liidu eelarvest kui praeguse eelarve järgi. Eesti prioriteedid on Siim Kallase Euroopa ühendamise rahastu, ühtekuuluvusfond ja põllumajandustoetused. Varasema info järgi on kõige lootusetum, et Eesti saab soovitud suuruses põllumajandustoetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles