Allikad: Google Maps iOSile on valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Mapsi ja Apple Mapsi võrdlus.
Google Mapsi ja Apple Mapsi võrdlus. Foto: gizmodo.com

Google'ile lähedalseisvate anonüümsete allikate sõnul on ettevõte saanud valmis Mapsi kaardirakenduse iOS platvormile ning on lähiajal saatmas selle Apple'i App Store'i veebipoodi kinnitamisele.

Juhul kui Google'i uus kaardirakendus saab Apple'i heakskiidu, hakkab see koheselt konkureerima Apple'i enda eelinstalleeritud Maps rakendusega, kirjutab Wall Street Journal.

Apple otsustas oma iOS6 nutiplatvormi algrakenduste hulgast eemaldada Google'i ülipopulaarsed Youtube'i ja Mapsi, asendades viimatinimetatu omaenda kaardirakendusega.

Apple'i ilmne katse selle abil kasutajaid Google'i rakendustest võõrandada on andnud oodatust hoopis vastupidise tulemuse. App Store'i veebipoes on Google'i Youtube üks populaarsemaid rakendusi ning seejuures on väidetavalt suurenenud ka selle poolt teenitav reklaamikäive.

Kuigi veel ei ole ametlikult teada, millal Google Maps veebipoest kättesaadavaks tehakse, ennustatakse samasugust edu ka kaardirakendusele.

Apple Mapsi on algusest peale saatnud vigade rohkuse tõttu aga tugev kriitika ning ettevõtte tegevjuht Tim Cook oli seetõttu sunnitud avalikult vabandama ning soovitama klientidele oma konkurentide rakendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles