Piparkoogimaitset võib nautida ka õunakoogis, millele sobib imehästi juurde vaarikakaste.
Piparkoogimaitseline šokolaadi-õunakook
200 g võid
300 g tumedat šokolaadi (70-protsendilist)
4 muna
3 dl suhkrut
2,5 dl jahu
3 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 tk õuna
20 tassi või vormi (mahuga 100 ml)
Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka küpsetuspulbri-kaneeli-jahu segu. Lisa šokolaad ning sega ühtlaseks. Koori õunad ja haki väikesteks kuubikuteks ning sega tainasse. Vala taigen kondiitrikotti ja täida tassid või vormid ¾ ulatuses taignaga. Küpseta ahju keskosas 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda ja serveeri koos kastmega.
Vaarikakaste
400 g vaarikaid
100 g suhkrut
piparmünti
Kuumuta vaarikad suhkruga potis kuni keemiseni, lisa maitse järgi piparmünti. Lase veidi tõmmata ning suru vaarikamass läbi sõela. Serveeri koos šokolaadikoogiga.