Analüütikud on Windows 8 suhtes skeptilised

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 tahvelarvutis.
Windows 8 tahvelarvutis. Foto: Postimees

Microsofti uus operatsioonisüsteem ei suuda mitmete analüütikute hinnangul peatada personaalarvutiäri langust, vaid pigem kiirendab seda.

Deutsche Bank põhjendas eile avalikustatud globaalse PC-müügi kalendriaasta viimase kvartali üsna mustades toonides prognoosi muuhulgas just Windows 8 võimetusega turul laineid lüüa, kirjutab CNET.

«Algne nõudlus Windows 8 järgi pole olnud eriti elav,» ütles Deutsche Banki analüütik Chris Whitmore.

«Nagu ka varasemates tsüklites, ootame me ka praegu, et personaalarvutimüük läheb peale Windows 8 väljatulekut jälle kasvuteele. Samas on olemas mitu põhjust, miks Windows 8 mõju on varasemate versioonidega võrreldes pigem summutatud. Esiteks on uus platvorm saanud segadusseajava kasutajaliidese tõttu meedias vägagi erinevaid hinnanguid. Teiseks ei ole ärikliendid Windows 8 vastu erilist huvi üles näidanud. Kolmandaks on Windows RT tahvelarvutiplatvorm raskendamas Windows 8  täpset positsioneerimist operatsioonisüsteemide turul ning neljandaks jätkub PC-de müügilangus, kuna tahvelarvutid ja nutitelefonid on tarbijate seas üha populaarsemad,» tõi Whitmore mitu põhjust Windows 8 oodatust väiksemale mõjule.

Microsofti uut «hübriidplatvormi» on kritiseeritud ka muude mõjukate vaatlejate poolt.

«Nõudlus Windows 8 järgi on olnud nõrk, palju nõrgem kui PC-tootjad mõne kuu eest kartsid,» ütles Topeka Capital Marketsi analüütik Brian White.

Sama on kinnitanud ka Computerworld, mille hinnangul võib Windows 8 esialgne nõudlus ja üleminek vanadelt operatsioonisüsteemidelt jääda alla oma eelkäijale Windows 7-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles