Juhan Parts: Balti riikide peale üks börs

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts leiab, et maailma haaranud majanduskriisile pole veel mingisuguseid lahendusi. Tema sõnul peavad USA ja Euroopa
Liit väljapääsu otsimiseks seljad kokku panema, kuid piirduma ei peaks ainult lääneriikide koostööga.
Majandusminister Juhan Parts leiab, et maailma haaranud majanduskriisile pole veel mingisuguseid lahendusi. Tema sõnul peavad USA ja Euroopa Liit väljapääsu otsimiseks seljad kokku panema, kuid piirduma ei peaks ainult lääneriikide koostööga. Foto: Priit Simson

Eesti, Läti ja Leedu börsid võiksid likviidsuse tekitamiseks ühineda, pakkus majandusminister Juhan Parts välja tänasel Eesti Kaubandus-Tööstuskoja korraldatud Eesti-Läti ettevõtlusfoorumil.

Parts lausus, et aktsiate hinnad Tallinna, Riia ja Vilniuse börsidel on eelmise aasta algusest langenud 70 protsenti, sest turud ei ole oma väiksuse tõttu likviidsed.

Seetõttu tuleks midagi ette võtta, et suurendada likviidsust ja säilitada ettevõtete huvi aktsiate börsil hoidmise ning lisakapitali kaasamiseks uute emissioonide korraldamise vastu.

Võib-olla oleks kolme turu ühendamine kaalumist väärt mõte, tõstatas ta küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles